Onze werkwijze

Wij runnen Paard & Laars naast onze baan en het rijden van onze paarden. Daarom werken we enkel op afspraak. Hierdoor kunnen we ruim de tijd nemen voor onze klanten en zijn we flexibel. In onze gezellige winkel zie je een uitgebreid assortiment aan rijhelmen en rijlaarzen staan in veel verschillende uitvoeringen en kleuren. Wij willen je graag laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn voor zowel de rijlaarzen als helmen. Voor alle vier de merken geldt dat je eindeloos zelf kunt samenstellen waardoor je perfect gestyled op concours kan of je trainingsoutfit zo kan samenstellen dat het altijd matched bij je kleding. Natuurlijk is het leuk eruit zien op je paard niet het belangrijkste maar als het kan, waarom niet?!

De merken die wij hebben uitgekozen staan garant voor comfort, veiligheid en duurzaamheid. 

Als je geïnteresseerd bent in een van onze producten maak je een afspraak met Truusje Smeding. Zij is onze expert als het gaat om aanmeten en door haar creativiteit en gevoel voor kleur en smaak kan ze je uitstekend adviseren. Als je iets hebt waar je toekomstige laarzen of helm bij moet passen zoals je zadel, hoofdstel of jasje. Neem dat gerust mee. 

Betalen

Bij een bestelling vragen we € 100,- aanbetaling. Deze mag contant of per pin worden voldaan. Het resterende bedrag betaal je als je je bestelling ophaalt. Voor maatwerk rijlaarzen geldt dat deze laarzen exclusief voor jou worden gemaakt. Daarom kunnen deze niet worden teruggenomen.

Reparatie

Laarzen kunnen ter reparatie bij ons worden aangeboden. Wij zorgen ervoor dat ze bij de fabriek terecht komen. Zorg er wel voor dat je laarzen schoon zijn van vuil en zand. Zijn ze dat niet, dan worden ze niet gerepareerd. Aan reparaties die niet onder service vallen, zijn uiteraard kosten verbonden. 

Levertijd

Lipica: 18 weken

MEDEDELING: door problemen met het leer is de levertijd van Lipica rijlaarzen opgelopen. Reken op 14 weken tot meer. Dit geldt voor alle laarzen besteld vanaf half oktober 2014. Onze excuses voor het ongemak.

Tucci: 10-12 weken.

Petrie: 6-8 weken.

Voorwaarden

  • Wij doen onze uiterste best een product te leveren wat aan jouw verwachtingen voldoet. Wij kunnen echter niet voorkomen dat er kleine afwijkingen worden geconstateerd waar wij geen invloed op hebben. 
  • Aangemeten rijlaarzen of custommade rijhelmen kunnen wij niet retour nemen.
  • Voor het bestellen van kinderrijlaarzen (jonger dan 17 jaar) geldt het volgende: kinderen worden gemeten zoals ze zijn, met een kleine marge naar boven in verband met groeiruimte. Desondanks kan het voorkomen dat kinderen binnen korte tijd de laarzen niet meer passen. Een kinderlichaam groeit en verandert. Het bestellen van kinderrijlaarzen is op risico van de klant. 
  • Indien op verzoek van de klant afwijkende maten worden aangehouden, staan wij niet meer garant voor de pasvorm en verzoeken wij de klant hiervoor te tekenen. 
  • Indien een klant ervoor kiest nieuw binnengekomen laarzen door ons op te laten sturen geldt hiervoor het volgende: wij doen dit enkel nadat de laarzen zijn voldaan, inclusief verzendkosten. Omdat wij de pasvorm niet kunnen controleren staan wij hier ook niet garant voor. Uiteraard kan je altijd bij ons langs komen om dit alsnog te laten controleren.